Brahetrolleborg Gods

Bygherre: Brahetrolleborg Gods
Lokalitet: Korinth, 5600 Faaborg
Byggeår: 2016
Arkitekt: Fogh & Følner Arkitektfirma A/S

BESKRIVELSE

Brahetrolleborg Gods har fået ombygget en fredet, ældre kostald til et moderne ”jagthus”. Ombygningen er sket med respekt for den gamle bygning, de gamle vinduer er renoveret, og der er monteret forsatsvinduer, som falder ind i væggene, og derved bliver ”usynlige”.

De nye hvælvinger i loftet er pudset op i lydisolerende puds. Betongulvet er slebet op efter støbning og derefter lakeret, så gulvet står som et råt betongulv, men samtidig er til at holde.

I Skyttesalen er spærkonstuktionen ændret, så rummet går helt til kip, loftet er beklædt med egetræsplanker, som er monteret med afstand. Det giver rummet et fantastisk udseende og en god akustik.

Ombygningen er sket med respekt for de gamle rammer og samtidig er der dannet nye moderne rum. For eksempel er de gamle ydermure pudset, så kampstene i væggene står tydeligt frem, og de nye døre er udformet som gamle stalddøre og malet røde.

Toft har fungeret som hovedentreprenør og i tæt samarbejde med arkitekt og bygherre været med til at skabe dette moderne jagthus.